Internet i sommerhuset

Sommerhuset skal gerne have ret godt internet, faktisk forventer de besøgende i dit sommerhus, at de har adgang til en internetforbindelse der er ca. 70% så god som den de har derhjemme. Har du mange Danske kunder i sommerhuset, ja så vil de forvente omkring 60/ 60 internet og har du primært tyskere, ja så vil de være fint tilfredse med 20 / 20 mbit. Men hvad er du selv tilfreds med og din familie? Vi ser her på de muligheder, der egner sig til sommerhus internet

Internet i sommerhusetSommerhus og internet

I første omgang skal vi se på. Hvordan du finder du af, hvad der overhovedet er muligt i dit sommerhus – Er der mulighed for Coax (kabeltv<) Fiber internet – eller kun ADSL (internet gennem fastnet telefonledningerne) og hvordan er mulighederne i luften med mobilt bredbånd?

Coax og Fiber i sommerhuset

Coax er internet gennem de gamle Kabel TV kobber kabler, de er typisk ikke repræsenteret i ret mange sommerhusområder og du har garanteret hørt om det, hvis det er muligt at få kabeltv . Er du i tvivl om der er kabeltv kabler ind til dit sommerhus, så kam du tjekke din sommerhusadresse på f.eks. fastspeed og se om det er en mulighed.

Fiberinternet i sommerhuset

Fiberlyslederkablerne er gravet ned, der hvor mange brugere kan opkobles og derfor er det meget sjældent, at der er gravet fiber ned i et sommerhusområde, men det er ikke umuligt. Tjek din adresse på et par af de store udbydere -er der ikke mulighed for opkobling, så prøv en søgning i Google , hvor du skriver sommerhusområdet + fiber = fiber f.eks. sommerhus Ertebølle Fiber. Du kan være heldig, at der er et enkelt selskab, der har lagt kabler ud til sommerhusene.

Trådløst internet / Mobilt bredbånd i Sommerhuset

Er der ikke mulighed for Coax eller fiberinternet, så er der måske mulighed for internet via trådløs internet og det mobile netværk. Der er 3 mobile netværk som dækker lidt forskelligt og du kan tjekke om der er dækning i dit område ved at besøge deres dækningskort og se om deres signal når helt ud ti dit sommerhus. Der kan være meget stor forskel på dækning De tre netværk som du kan kobles op til i DK er 3, TDC og Telia /telenor.

Der er med andre ord kun 3 mobilnetværk i Danmark og du kan tjekke om der er dækning i dit sommerhusområde ved at besøge deres dækningskort. Her bør du være særligt opmærksom på, at de tre dækningskort kun viser teoretisk dækning og ikke dækning målt i praksis. Der kan med andre ord fint være fint 100% dækning på din sommerhusadresse og ikke være ret godt dækning, en bakketop eller store skovområder mellem din adresse og nærmeste mast, kan betyde dækningen er elendig trods dækningskortet viser fuld dækning. De tre mobile netværk viser nemlig kun teoretisk dækning og ikke hvordan den egentlig er i praksis.

Spørg naboerne om mobil dækning

Alle i sommerhusområdet har de samme udfordringer som jer, og de ha måske allerede afprøvet mobilt internet fra flere leverandører og dermed opnået masser a viden du kan få ved tre bank på deres dør. Så spørg naboerne om hvad de har oplevet med mobilt internet og hvad de har prøvet. Måske har de ikke som sådan afprøvet mobilt bredbånd men hvis de har fuld dækning på deres mobil, så vil der også være fuld skrald på mobilt internet fra deres mobilleverandør. Besøg også lige mastedatabasen.dk og se hvilke selskaber, der har en mast nær sommerhuset. Du kender selv geografien og husk store skovområder, høje bakker og boligblokke kan nedsætte signalet meget kraftigt. En mast på den anden side af en bakketop, kan slet ikke give signal og der skal i se efter andre master på den anden side af bakken. Hvilke muligheder, er der med mobilt bredbånd i sommerhuset?

Hvis I udlejer skal I have et af de abonnementer, hvor der er mest data inkluderet – Her er Oister helt oppe på 2 TB om måneden, men de dækker knap så godt. (Tjek deres dækningskort og hus kun at se på 4G data indendørs). CBB er også helt fremme med et godt internetabonnement, hvor du også får en rigtig god router med. De er med andre ord CBB eller Oister, hvis det skal være med meget data og til at betale. Telmore er også med, men de tager en hel del mere – Der er så også langt bedre dækning.